Uw huis winterklaar maken met een make-over

Aangeboden door: Twenty4 Webvertising

Als de zomer weer achter de rug is en de eerste regen- en hagelbuien zich aandienen, is het tijd om uw woning winterklaar te maken.

Een make-over van het interieur is een slimme manier om uw woning - en daarmee uzelf en/of uw huisgenoten de winter door te helpen. Maar hoe kunt u als inwoner van Flevoland uw woning voordelig nieuwe spirit geven? We hebben hieronder enkele tips op een rijtje gezet, waarmee u als Flevolander uit de voeten kunt om uw woning winterklaar te maken!

Pak het sanitair aan met enkele stijlvolle veranderingen

Niets is er vervelender dan een kille, koude douche tijdens de wintermaanden. Het restylen van de badkamer is dan ook ideaal om uw badkamer voor te bereiden op de wintermaanden. Plaats bijvoorbeeld een nieuwe, stijlvolle douchecabine met regendouche, zodat uw hele lichaam tijdens het douchen lekker verwarmd en schoon wordt. Bij Q1 Sanitair in Almere of de Praxis Bouwmarkt in Lelystad kunt u terecht voor sanitaire accessoires in allerlei stijlen, soorten en maten. De cv-ketel moet dan natuurlijk wel werken, dus schakel een loodgieter uit Almere voor het cv-onderhoud. Betreffende een loodgieter kan u ook helpen bij het repareren van de cv-ketel, mocht deze aan het begin van het winterseizoen uitvallen. Cv-keteluitval komt veel voor, dus bereidt u hierop goed voor!

Zorg voor voldoende energiezuinige lampen met led

Bezoek Haco Wonen in Lelystad of Almere om de verlichting in huis een update te geven. Door over te stappen op kwalitatief hoogwaardige led-verlichting, kunt u zwak verlichte plekken in huis opkalefateren en voorzien van een fraaie kleur en lichtsterke led lampen. Door voor led dimmers en diverse lichtkleuren te kiezen, maakt u van de woning een warme, gezellige plek waar het ook in de winter goed toeven is! Kijk eens op de website van Elskamp Verlichting in Dronten voor inspiratie en ideeën. U zult zien dat de mogelijkheden eindeloos zijn en dat er voor elk soort woonstijl voldoende geschikte lampen te vinden zijn.

Maak een donker interieur lichter via verf en glasdeuren

Er zijn diverse betaalbare manieren om uw woning voor het winterseizoen lichter te maken. In lichte, heldere woningen voelen mensen zich prettiger en fijner, terwijl de woning zelf groter en ruimer oogt. Schilder bijvoorbeeld donkergekleurde muren en/of plafonds met een witte kleur verf over van de Hubo Bouwmarkt in Zeewolde. Of kies voor de vele verfvarianten die te vinden zijn bij de Praxis in Lelystad, Dronten of Almere. Naast een ander kleurtje verf, kan ook het plaatsen van een nieuwe voordeur met glas een hoop doen om de woning intern beter te verlichten. Met een glasdeur op een of meer plekken in huis, valt er veel meer zonlicht binnen en voelen bewoners zich prettiger.

De keuken renoveren met enkele simpele ingrepen

In de winter is de keuken een belangrijke plek: daar wordt heerlijk warm eten bereid, een warme kop koffie gemaakt en natuurlijk extra lekker gekookt rond de kerst. Met een paar eenvoudige ingrepen kunt u de keuken voordelig renoveren. Schuur bijvoorbeeld de houten keukenkastjes en voorzie deze van een nieuwe laag verf van Decokay S&O te Dronten. de keuze aan verfsoorten in deze winkel is groot, dus uw favoriete kleur zit er ongetwijfeld tussen! Een andere manier om de keuken een opfrisser te geven, is door een nieuwe keukenblad aan te brengen, bijvoorbeeld van keramiek of een specifiek soort hardhout. Veel hoeft deze ingreep niet te kosten, terwijl de effecten des te indrukwekkender zijn! Indien je meer budget hebt kun je door het plaatsen van een perilex stekker overgaan op een inductieplaat, wat een ruimtelijk effect creëert. Ten slotte kunt u uw keuken restylen, door zelf een kookeiland te maken. Dit kan met bouwmaterialen van de Gamma of een lokale houtwinkel, in combinatie met voorbeelden die online te vinden zijn, om uw eigen stijlvolle en praktisch nuttige kookeiland te ontwerpen. Het effect van een kookeiland kan al met een simpele kastje in het midden van de keuken. Gemak dient de mens, zeker als het om keuken gaat. En laat de keuken nu net de plek bij uitstek zijn die tijdens de wintermaanden zo belangrijk is voor de sfeer..!