Gratis pendeldienst St Jansdal rijdt vanaf donderdag

Lelystad - De gratis pendeldienst van ziekenhuis St Jansdal gaat vanaf donderdag rijden tussen de locaties in Lelystad en Harderwijk. De pendelbus rijdt van maandag tot en met vrijdag.

De pendeldienst is in eerste instantie bedoeld voor patiënten en hun begeleiders. Ook bezoekers en medewerkers kunnen gebruik maken van deze pendeldienst, maar patiënten hebben voorrang. Er is een plek voor rolstoelgebruikers in het achtpersoonsbusje.

Met de pendeldienst komt St Jansdal tegemoet aan Lelystedelingen die niet met eigen vervoer bij het ziekenhuis in Harderwijk kunnen komen, als dat nodig is voor ziekenhuisbezoek voor henzelf of voor een dierbare die daar ligt.

St Jansdal is al maanden bezig om een oplossing voor het vervoersprobleem te vinden. Het ziekenhuis heeft te maken met twee gemeentes en twee provincies, maar ook met de regionale vervoerders. De gemeente Harderwijk is bereid is om deze service mee te financieren. Met de gemeente Lelystad en de provincies Gelderland en Flevoland is het ziekenhuis nog in overleg.

Ontheffing

Omdat het ziekenhuis ook bezoekers wil vervoeren, betekent dit concurrentie voor de regionale en streekvervoerders. Daarom moest er bij diverse instanties ontheffing gevraagd worden. Voor een periode van zes maanden is deze ontheffing verleend.

De pendeldienst wordt uitgevoerd door Noot Personenvervoer uit Ede. De bus rijdt in eerste instantie een halfjaar als proef. Na vier maanden vindt een evaluatie plaats. Dan wordt gekeken of deze dienstverlening gecontinueerd, aangepast of stopgezet moet worden.

De dienstregeling staat bij de haltes en op de website van St Jansdal.