Strijd Maestro Lelystad van start

Lelystad - Het project Maestro van Harmonieorkest Lelystad is officieel van start gegaan. In een heerlijk najaarszonnetje gaven het beginnersorkest Next Level en het Harmonieorkest op de zaterdag van LelyStart een concert voor het toegestroomde publiek bij de Flevomeer-bibliotheek.

Tijdens dit concert werden de zes bekende Lelystedelingen die met elkaar de strijd aan zullen gaan om de begeerde titel ‘Maestro Lelystad’, aan het publiek voorgesteld.

De kandidaten Wim Botter, Job Fackeldey, Meta Jacobs, Frans Loos, Tony Merkelbach en Janneke Sparreboom mochten elk (twee lieten zich vertegenwoordigen) een dirigeerstokje uitkiezen met daaraan gekoppeld de partituren van de stukken die ze op het concert van 23 november gaan dirigeren.

Drie stukken instuderen

Elke kandidaat gaat drie stukken instuderen: een langzaam, een snel en een moeilijk stuk. De ‘Pirates of the Caribean’ dat tijdens LelyStart door het orkest werd uitgevoerd, behoort tot de stukken die één van de Maestro’s in spé moet gaan dirigeren. Daarnaast zijn er onder andere een compilatie van stukken van de Beatles en uit de film Grease.

De kandidaten krijgen van tevoren instructies van de dirigent Frank Bollebakker. Ook mogen zij twee keer een half uur oefenen met het orkest. Op 23 november zullen ze hun dirigeervaardigheden met het orkest voor publiek laten horen. Een deskundige jury zal hun kwaliteiten beoordelen en besluiten welke drie dirigente er door mogen naar de grote finale. Na het uitvoeren van het finale stuk zal de jury bepalen drie wie zich ‘Maestro Lelystad’mag noemen. Deze Maestro wacht een bijzonder beloning.