Waterpoloërs De Houtrib starten seizoen met overwinning

Lelystad - Met een 15-5 overwinning in zwembad De Koploper op Proteus uit Twello begonnen de heren van De Houtrib afgelopen weekend goed aan het nieuwe waterpolo-seizoen.

Het vernieuwde en verjongde team van De Houtrib, dit jaar weer uitkomend in de 1e klasse district (regio oost) van de KNZB, ging flitsend van start door in de eerste periode snel de voorsprong te nemen met doelpunten van nieuwkomers Jordi Beekmans en Dylan van de Bos en zodoende uit te lopen naar een 4-1 voorsprong. De heren uit Twello waren ook de in de tweede periode niet opgewassen tegen het snelle aanvalsspel van De Houtrib. Met doelpunten van routiniers als Gabor Bense werd er duidelijk afstand genomen. Aan het eind van de tweede periode stond het 8-2 voor de mannen uit Lelystad.

Teleurstellende derde periode

'De derde periode was teleurstellend om te zien', aldus de coach van De Houtrib. Arnout de Vries was ontevreden over het gehele spel van de Houtrib. 'Ik zag geen enkele aanval zoals we dat getraind hebben. De bal werd veel te snel gespeeld en we kregen onnodig doelpunten tegen'. Aan het einde van der derde periode stond er 11-4 op het scorebord.

De vierde periode herpakte De Houtrib zich enigszins. Er werden nog vier doelpunten gescoord en er werd maar één doelpunt geïncasseerd. De eindstand was 15-5 in het voordeel van De Houtrib.

Tibor Corporaal terug na blessure

Onder luid gejuich is wel de rentree van Tibor Corporaal gevierd. Na lang blessureleed was hij eindelijk wedstrijdfit en kon hij weer meters maken. 'Ik ben blij dat ik weer een bijdrage kan leveren aan het eerste en ik hoop dit jaar nog veel meer te spelen en belangrijk te zijn voor het team', aldus Tibor zelf.

Doelpuntenmakers: Jeroen Boxsem 4, Gabor Bense 3, Tibor Corporaal 3, Dylan van de Bos 2, Jordi Beekmans, Rutger Gerritsen, Jelle Moljet.