Sport en cultuuraanbieders zetten een week lang de deuren open

Lelystad - In De Koploper in Lelystad is zaterdag de eerste editie van de Sport- en Cultuurweek begonnen. Jong en oud kon zich vanaf 13.00 uur laten inspireren en informeren. Het programma bestond onder andere uit freerunnen, duiken en creatieve workshops. Ook waren er informatiekraampjes, springkussens en speelactiviteiten voor kinderen.

Na de opening was het tijd om op de fiets een kijkje te nemen bij de sport- en cultuuraanbieders in de stad. Van paardrijden tot wedstrijdzwemmen, van voetbal tot luchtscouting… Tientallen verenigingen hadden zaterdag en zondag hun deuren wijd opengezet voor een kennismaking van geïnteresseerden met hun sport- en cultuuraanbod. De hele week door zijn er zo op verschillende plekken activiteiten.

De Sport- en Cultuurweek wordt zondag 29 september afgesloten met muziek, voetbal, vloggen, dans en meer op het Aron Winter Cruijff Court bij Atolplaza. Lelykracht verzorgt deze activiteiten van 13.00 tot 17.00 uur voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 18 jaar. Deelname is gratis.