Walibi Holland valt in de prijzen met nieuwe achtbaan 'Untamed'

Biddinghuizen - Walibi Holland is maandagavond in de rijen gevallen tijdens de European Star Awards. Het attractiepark in Biddinghuizen won tijdens de jaarlijks terugkerende show de prijs voor 'Best European New Coaster' voor de nieuwe hybride achtbaan 'Untamed'.

'Het is de ultieme beloning voor het harde werk van afgelopen jaar', reageert Mascha van Till, directeur van Walibi Holland. 'Dat 'Untamed' door een onafhankelijke jury uitgeroepen wordt tot beste nieuwe achtbaan van Europa is fantastisch en maakt mij ontzettend trots. Dit is een award voor iedereen die meegewerkt heeft aan deze geweldige achtbaan'.

Eerste hybride coaster

Met 'Untamed' heeft Rocky Mountain Construction, de échte Rock 'n' Rollers onder de achtbaanbouwers, zichzelf opnieuw overtroffen. Naast een wereldprimeur met 5 inversies (5 keer ondersteboven), hebben ze ook de eerste hybride coaster (houten constructie, stalen track) in Europa afgeleverd.

European Star Awards

De European Star Awards zijn een initiatief van vakblad Kirmes & Park Revue. De show wordt sinds 2012 gehouden en vond dit jaar plaats in het nieuwe hotel 'La Cité Suspendue' in Parc Astérix.