Pauzeverhalen voor wachtenden aan de telefoon

Dronten - U kent het wel: van die irritante pauzemuziekjes, die je te horen krijgt als je belt en in de wacht wordt gezet. De gemeente Dronten heeft daar een adequaat alternatief voor verzonnen: pauzeverhalen.

De verhalen zijn deze zomer geïntroduceerd en zijn volgens de gemeente een succes. Ze gaan over leuke weetjes over de gemeente. ‘Hiermee hebben we een prachtig alternatief om de traditionele wachtmuziek te vervangen. We willen als gemeente 70 procent van de telefoontjes die op het KlantContactCentrum binnenkomen binnen 25 seconden beantwoorden. Tijdens drukke momenten kan het gebeuren dat men iets langer moet wachten, dan is het fijn te horen dat mensen graag het verhaaltje liever helemaal hadden gehoord,’ zegt wethouder Peter van Bergen.

Swifterbantcultuur

Deze zomer gingen de verhaaltjes over de Swifterbantcultuur, over Michelle, met haar 7000 jaar de oudste inwoner van Swifterbant, of over de strenge regels die er in de jaren zestig waren om in Dronten te mogen komen wonen. ‘Zo zijn er nog tal van verhalen die we kunnen vertellen over de zeebodem, onze airgunners, de bomenroute, de architect van De Meerpaal en Kuifje in Dronten. Om onze klanten niet te plagen met onafgemaakte verhalen, hebben we de teksten ook op onze website geplaatst.’

Misschien ook een idee om de verhalen na kantoortijd als antwoordapparaat te laten spelen?