Singer-songwriters kunnen talent tonen

Dronten - De tweede editie van de singer-songwriter contest in Dronten staat voor de deur. Het evenement, een initiatief van STADronten en De Meerpaal, wordt zaterdag 12 oktober om 20.00 uur gehouden in De Rede van Dronten.

Optreden tijdens Lions of the Proms

Tijdens deze avond worden alle deelnemende singer-songwriters beoordeeld door een vakkundige jury. De winnaar mag zijn/haar winnende lied opnemen in de studio van De Meerpaal en mag een optreden verzorgen tijdens Lions of the Proms op 22 november in De Meerpaal.

‘Levenslied’

Naast de contest is er dit jaar ook het project ‘Levenslied’. Hierbij worden deelnemers uitgedaagd een lied te schrijven en uit te voeren op basis van het levensverhaal van een inwoner van Dronten. ‘De afgelopen tijd hebben we bij een aantal senioren uit Dronten levensverhalen opgehaald,’ aldus Imre Kruis. ‘Vrijdagmiddag 4 oktober worden de deelnemende singer-songwriters gekoppeld aan een ervaren singer-songwriter van het Zwols Singer-Songwritersgilde. Samen gaan ze in een leerzame en inspirerende workshop aan de slag om een lied te schrijven.’ Het lied wordt op 12 oktober - buiten de competitie om - ten gehore gebracht.

Opgeven tot 1 oktober

Belangstellenden kunnen alleen aan de contest meedoen, alleen met het project ‘Levenslied’ of aan allebei. Opgeven voor de contest kan door een e-mail te sturen naar Hilde Boers van STADronten via pr@sta-dronten.nl. Wie wil meedoen aan het project ‘Levenslied’ kan zich opgeven door een mail te sturen naar Imre Kruis, e-mail: i.kruis@meerpaal.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen. Opgeven kan tot 1 oktober.