Sportwethouder maakt rondje langs Lelystadse velden

Lelystad - De Lelystadse sportwethouder Elly van Wageningen bracht afgelopen week een bezoek aan sportpark Langezand. Het is een van de vele sportieve rondjes die zij langs de velden maakt om te spreken met de vele actieve vrijwilligers binnen de sport in Lelystad en om met eigen ogen te zien hoe mooi de sportaccommodaties zijn die de stad rijk is.

Sporten in een groene omgeving

Op sportpark Langezand zijn maar liefst zes sportverenigingen actief en in het weekend is het met tegenstanders uit heel Nederland een drukte van jewelste. Wethouder Van Wageningen: 'Zo verscholen in het bos heb je helemaal niet door hoeveel inwoners van Lelystad hier dagelijks aan het sporten zijn. Het is ruim opgezet met grote accommodaties. Het is goed om eens van dichtbij de sportvelden te bekijken en met de vrijwilligers in gesprek te gaan. Sport en bewegen draagt bij aan gezonde en vitale inwoners. Een belangrijke voorwaarde is een goede basis in de vorm van veilige sportaccommodaties'. De wethouder bezocht die middag voetbalvereniging SV Lelystad, Korfbalvereniging Exakwa, atletiekvereniging Spirit Lelystad en de hockeyclub MHC Lelystad.

Goede accommodaties voor een sportief klimaat

Sportbedrijf Lelystad beheert en onderhoudt de meeste sportaccommodaties in de stad en ondersteunt de verenigingen om vitaal te worden en te blijven. 'Wij beheren bijna alle binnen- en buitensportaccommodaties in Lelystad en zorgen ervoor dat ze goed onderhouden en veilig zijn', vertelt projectleider Buitensport Marcel van Stralen. 'Een goede accommodatie en de vele actieve vrijwilligers die bestuurs- of trainersfuncties vervullen, dragen bij aan een sportief klimaat in Lelystad'.