Unicum partnerclub van Ajax

Lelystad - V.v. Unicum Lelystad heeft zaterdag een contract getekend als partnerclub van AFC Ajax. Dirk Jan Jannink (bestuurslid technische zaken) en Willem Schoonheim (voorzitter) hebben de overeenkomst officieel bekrachtigd.

Ajax werd vertegenwoordigd door Laura van Leeuwen van de Ajax Coaching Academie. Hoewel de handtekeningen van Marc Overmars en Edwin van de Sar onder het contract staan, konden zij niet aanwezig zijn bij de tekenceremonie.

Proefstage talentvolle jeugdspelers

Ajax werkt samen met een aantal partnerclubs. De samenwerking betreft enerzijds het bieden van de mogelijkheid aan talentvolle jeugdspelers om een proefstage te lopen bij Ajax en eventueel de overstap te maken naar Ajax, anderzijds het bieden van ondersteuning aan partnerclubs om zich te ontwikkelen op het gebied van jeugdopleiding in de ruime zin van het woord.

Op korte termijn komt een delegatie van Ajax naar Unicum om samen met de technische mensen uit de jeugdopleiding van Unicum over de kernwaarden van de vereniging en de opleiding te praten. Vanuit deze gesprekken volgt er onder andere een advies en zal er met name met de hoofdjeugdopleiding onderbouw van Unicum geschakeld worden om van elkaar te leren.

Activiteiten vpoor partnerclubs 

Ajax organiseert jaarlijks minimaal vier activiteiten voor alle partnerclubs. Aan de hand van de wensen van de partnerclubs én van Ajax wordteen aantal inhoudelijke thema’s behandeld. De pupillenleeftijd krijgt de meeste aandacht. Er worden zowel bijeenkomsten georganiseerd bij Ajax als bij de partnerclubs. Er zijn bijeenkomsten per categorie en bijeenkomsten die toegankelijk zijn voor alle partnerclubs. Ajax maakt bij de eerste bijeenkomst van het seizoen de jaarplanning aan de partnerclubs bekend.

Devyne Rensch

Unicum en Ajax gaan voor een langdurige samenwerking die zich de komende jaren alleen maar verder kan ontwikkelen. Op dit moment speelt er al één parel uit de Unicum jeugdopleiding bij Ajax. Devyne Rensch is 16 jaar oud en speelt al in onder 19, daarnaast werd hij aflopen zomer Europees kampioen met Nederland O-17. Devyne is onder de vleugels van Peter van de Horst zowel bij Unicum als de Unicum Voetbal Acedemie opgeleid zodat hij op basis hiervan en zijn natuurlijke talent moeiteloos bij Ajax meespeelt.