GlasDraad Flevoland aan vooravond aanleg glasvezelnetwerk in Zuidelijk Flevoland

Dronten - GlasDraad Flevoland start op 1 oktober met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Zuidelijk Flevoland. Hierbij maakt de glasvezelpartij gebruik van een afwijkende aanpak. Er wordt namelijk ingezet op het maximaal benutten van de benodigde specialismen.

Woensdag 11 september stond voor het bouwteam, een netwerk van specialistische bedrijven die samen een nieuw ecosysteem vormen, in het teken van de formele aftrap voor de fysieke aanleg. Bij Huybrechts Automatisering in Dronten presenteerden de bedrijven zich onder toeziend oog van LTO Nederland als belangrijke belangenbehartiger in het gebied. De samenwerking met GlasDraad Flevoland werd door drie bedrijven (Barend Kramer, Sleufloos Infra en Veluwe Drilling) bekrachtigd met het ondertekenen van de contractdocumenten.

Eind september ‘eerste schop in de grond-moment’

Pieter van Grunsven, directeur Glasdraad, benadrukte alle vertrouwen te hebben dat deze specialisten recht doen aan de kernwaarden kwaliteit, betrouwbaarheid en levensvreugde van GlasDraad. GlasDraad ziet uit naar de samenwerking binnen het veelbelovende ‘ecosysteem’, waarvan ook de aanwezige bedrijven VIB Netwerken, Infraconcepts, The Broadband Factory en Huijbregts Automatisering deel uitmaken.

Eind september staat een zogeheten 'eerste schop in de grond-moment' gepland; een volgende mijlpaal in het grootschalige Glasdraad-project Flevoland.