JOVD Flevoland wil scholieren bij politiek betrekken

Regio - Tijdens de ledenvergadering van de Flevolandse afdeling van de Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) is een nieuw bestuur gekozen. Dit nieuwe bestuur wil scholieren meer bij politiek betrekken.

De 21-jarige Lelystedeling Roemer Hoogerwerf is gekozen tot voorzitter van de jongerenorganisatie van de VVD. Hij neemt het over van Patrick Vollenbroek, die drie jaar op rij in het bestuur zat. 

Erik Sjoers (16 jaar, Dronten), Wessel Petersen (17 jaar, Dronten), Marc Roozendaal (19 jaar, Dronten) en Wiebe de Wit (18 jaar, Almere) gaan de functies van secretaris, penningmeester, bestuurslid organisatie en bestuurslid promotie bekleden. 

'We willen dit jaar laten zien dat politiek meer is dan alleen de Tweede Kamer ver in Den Haag', aldus de kersverse voorzitter van de JOVD die dit jaar wil focussen op de samenwerking met middelbare scholen in de polder. 'Misschien kunnen we deze groep jongeren zelfs prikkelen om er wat mee te gaan doen, op welke manier dan ook. In de politiek kunnen we altijd nieuw talent gebruiken'.