Pleeggezinnen bedankt voor hun inzet

Lelystad - Bij Zorgboerderij Lelystad werden afgelopen zaterdag pleegouders en hun kinderen in het zonnetje gezet.

Pleegouders stellen belangeloos hun huis en hart open voor kinderen die door omstandigheden niet bij de eigen ouders kunnen wonen. Om dat te waarderen heeft Vitree een verwenmiddag georganiseerd voor alle pleegouders in Lelystad en Dronten. Terwijl de pleegouders in het zonnetje genoten van een hapje en een drankje, werden er aan de kinderen verschillende leuke activiteiten aangeboden. Er kon geknutseld worden, kinderen werden geschminkt, pony gereden en er waren verschillende sportactiviteiten georganiseerd. Ook het springkussen werd volop gebruikt.

'Het was een prachtige dag! Inspirerend om pleegouders te treffen die met hart en ziel kinderen een kans geven om in een gezin te "zijn"', aldus een medewerker van Vitree.

Pleegzorg

Pleegzorg is er voor kinderen die door omstandigheden (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. Als het even kan, is dat een gezin in de eigen woonplaats. Vaak zijn dat mensen uit hun directe omgeving, bijvoorbeeld familie of vrienden, of bekenden van de school of sportclub. Maar soms lukt dat niet. Dan kan een kind wonen bij iemand die zich heeft aangemeld als pleegouder. Hoelang, dat hangt af van wat het beste is voor het kind.

Informatieavond

Kijk voor meer informatie op de website van Vitree of kom naar de informatieavond op 23 september in Lelystad.