Ondanks nederlaag toch weer hoop voor SV Lelystad

Lelystad - Ondanks dat de voetballers van SV Lelystad zaterdag toch weer onderuit gingen, was er na afloop toch weer sprake van enig optimisme. De Lelystadse ploeg verloor in Kampen het bekerduel van Go Ahead Kampen met 3-1, maar trainer Meloudi Zake was tevreden. ‘Hier kunnen we verder mee’, voorspelde hij.

SV Lelystad heeft een zeer wisselvallige voorbereidingsperiode achter de rug. De ploeg wist weliswaar verrassend te winnen van IJVV in de eerste bekerwedstrijd, maar werd ook een paar keer in oefenwedstrijden door op papier mindere ploegen op een hoop gespeeld. Tegen Go Ahead Kampen was echter zichtbaar dat er enig optiisme is om de doelstelling voor de competitie te realiseren. 

Zwak verdedigen

De thuisploeg opende gevaarlijk en doelman Shaquille Inge moest twee keer alles uit de kast halen om de nul op het bord te houden. Net toen SV Lelystad iets beter in de wedstrijd leek te komen, sloeg Go Ahead Kampen toe. Zwak verdedigen leverde Nick Hendriks een kans op en die liet de Kampenaar zich niet ontnemen: 1-0.  Nauwelijks twee minuten later was de stand weer gelijk. Ibrahim Stitou benutte een strafschop nadat Hicham Ziyech in het strafschopgebied was neergelegd. 

Pech

Go Ahead Kampen bleef gevaarlijker en mikte eerst nog een bal op de lat voor Dennis van der Wal uit een hoekschop zijn ploeg opnieuw aan de leiding bracht (2-1). Maar SV Lelystad bleef in de wedstrijd en had pech dat de bal na een schot van Adnane Ouhamid tegen de lat belandde. Go Ahead Kampen kon daardoor met een 2-1 voorsprong de rust in.

In het begin van de tweede helft had SV Lelystad terug kunnen slaan. Het benutte de ruimte beter en dat leverde direct al een enorme kans op voor Oussama Selouani, de bal ging echter centimeters naast. Zwak verdedigen was er wederom de oorzaak van dat Go Ahead Kampen kon scoren. Samir Meraki slalomde ongehinderd langs drie spelers en mikte de bal simpel langs doelman Inge: 3-1. 

SV Lelystad bleef echter ook gevaarlijk en het zat weer niet mee toen Tarik Ibrahim een inzet op de paal zag belanden. In de stand kwam echter geen wijziging mee en dat betekende dat voor zowel Go Ahead Kampen als voor SV Lelystad  het bekeravontuur eindigde. SC Emmeloord werd poulewinnaar en bekert verder.