Unieke samenwerking tussen Flevolandse kunstenaars

Lelystad/Emmeloord - Een kunstschilder uit Lelystad en een tassenmaakster uit Emmeloord hebben elkaar gevonden om samen een uniek product in de markt te zetten.

Trudi de Kreek van het gelijknamige atelier maakt al langer kunstleren tassen met leuke gekleurde motieven. Toen ze vorig jaar tijdens de Tour of Art in Lelystad de kunstwerken van Ton Ensink zag werd ze geïnspireerd door de geometrische patronen in zijn werk.

Ton schildert al een aantal jaren en wordt voor zijn werk geïnspireerd door geometrische kunstenaars zoals Victor Vasarely, Josef Albers en door Escher met zijn onmogelijke perspectief voorstellingen. Daarnaast maakt hij gebruik van eeuwenoude cultuuruitingen zoals de Islamitische geometrisch patronen en Keltische knopen.

Trudi maakt in haar atelier niet alleen handtassen, maar gaat zich af en toe ook te buiten aan het maken van extravagante, kleurrijke jurken van kunstleer. Daarnaast verzorgt ze naaicursussen, de opleiding tot kleermaker en geeft ze workshops. Over de samenwerking zegt ze: ‘Toen ik de werken van Ton zag werd ik meteen aangetrokken door de intrigerende, kleurrijke patronen die ik zou kunnen verwerken op een tas. Ik merkte pas bij de eerste experimenten hoe lastig en tijdrovend het is om de vele kleine stukjes leer in de juiste voorstelling en zo precies mogelijk op de tas te krijgen. Na meerdere technieken uitgeprobeerd te hebben is de juiste aanpak gevonden.’

Onder het label ‘Geometric-Art-tassen’ worden nu diverse soorten tassen met daarop een kunstwerk van Ton aangeboden. De klant krijgt bij aankoop van de tas een kleine uitvoering van het schilderij gratis meegeleverd. Een grotere digitale versie van een werk naar keuze op plexiglas is te bestellen.

In het weekeinde van 5 en 6 oktober zijn de werken van Trudi en Ton te zien tijdens de Tour of Art bij de Rabobank in Lelystad.

Meer informatie is te vinden op www.trudidekreek.nl en www.geometric-art.blogspot.com.