Op de fiets sport en cultuur ontdekken

Lelystad - De eerste Sport- en Cultuurweek van Lelystad gaat zaterdag 21 september van start met een feestelijke opening in sportcentrum De Koploper.

De Sport- en Cultuurweek is een initiatief van Sportbedrijf Lelystad en Kubus. Samen met tientallen verenigingen willen zij inwoners in deze week laten kennismaken met het sport- en cultuuraanbod in de stad. Op de fiets.

Inspireren en informeren

Jong en oud kan zich vanaf 13.00 uur laten inspireren en informeren. Het programma bestaat onder andere uit freerunnen, duiken en creatieve workshops. Ook zijn er informatiekraampjes, springkussens en speelactiviteiten voor kinderen. Na de opening is het tijd om op de fiets een kijkje te nemen bij de sport- en cultuuraanbieders in de stad.

Maak kans op een fiets

Van paardrijden tot wedstrijdzwemmen en van voetbal tot luchtscouting… Tientallen verenigingen zetten zaterdag 21 en zondag 22 september hun deuren open voor een kennismaking met hun sport- en cultuuraanbod. Het is dé gelegenheid om op de fiets langs te gaan bij een aantal verenigingen. Bij elk bezoek ontvangen de deelnemers een sticker. Wie vijf stickers heeft verzameld, maakt kans op een fiets gesponsord door Lelykracht. Iedereen die een volle kaart inlevert bij Sportcentrum De Koploper ontvangt sowieso een entreekaartje voor het zwembad.

Ook later in de week verzorgen verschillende sport- en cultuuraanbieders gratis kennismakingsactiviteiten. Het hele programma is te vinden op www.sportbedrijf.nl/sportencultuurweek. Voor sommige activiteiten is het nodig om in te schrijven.

Afsluiting op Aron Winter Cruijff Court

De Sport- en Cultuurweek wordt zondag 29 september afgesloten met muziek, voetbal, vloggen, dans en meer op het Aron Winter Cruijff Court bij Atolplaza. Lelykracht verzorgt deze activiteiten van 13.00 tot 17.00 uur voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 18 jaar. Deelname is gratis.