Appartementengebouw Het Hanzehuys opgeleverd

Lelystad - De bouw van de toren met 42 huurappartementen in de Lelystadse wijk Hanzepark is afgerond. De oplevering van het elf bouwlagen tellende gebouw vond woensdag plaats.

Woningcorporatie Centrada is eigenaar van het appartementengebouw, dat de naam Het Hanzehuys draagt. Het Hanzehuys is een ontwikkeling van de Lelystadse projectontwikkelaar ReadyforLiving. Directeur Projectontwikkeling Radboud de Jong: 'Wij vinden het belangrijk om onze huizen volledig afgewerkt op te leveren, zodat deze 'ready for living' zijn. De toren met appartementen staat op een prominente plek in het Hanzepark. Op loofafstand van het station, restaurants, sportschool en theater'.

Aantrekkelijke woonplek

Met Van Wijnen Lelystad als verantwoordelijke voor de bouw is het een gezamenlijk Lelystads project geworden. Nina Nomden en Maarten Bakker, vestigingsdirectie van Van Wijnen Lelystad, zijn trots dat zij weer een mooi gebouw in Lelystad hebben kunnen realiseren: 'Het gebouw heeft energielabel A en de zonnepanelen op het dak zorgen ook voor lagere energiekosten. De driekamerappartementen van 87 vierkante meter hebben onder andere een balkon of een tuintje (op de begane grond), twee slaapkamers en een tweede toilet'.

Bijna alle appartementen verhuurd

Ronald Gouwerok, manager Vastgoed Centrada: 'De appartementen zijn bedoeld voor mensen die met hun inkomen vaak tussen wal en schip vallen. Zij verdienen bijvoorbeeld te veel voor een sociale huurwoning, maar te weinig voor een koopwoning. Inmiddels zijn bijna alle appartementen verhuurd. De eerste bewoners ontvangen op 17 september de sleutel van hun nieuwe woning'.