Jannet Wiegersma schrijft boek over omgaan met ernstige ziekte

Biddinghuizen - De in Biddinghuizen geboren en getogen Jannet Wiegersma (50), werkzaam in het Almeerse Flevoziekenhuis, heeft haar jarenlange ervaring als verpleegkundig specialist verwerkt in een boek: 'Leren lopen op je handen, als ziek zijn je leven op z’n kop zet’.

Wiegersma heeft gewerkt op diverse (acute) afdelingen zoals de kinderafdeling, intensive care voor pasgeborenen en de spoedeisende hulp. De afgelopen zes jaar is zij werkzaam als verpleegkundig specialist op de mammapoli in het Flevoziekenhuis, waar zij de zorg heeft voor mensen met borstkanker.

Boek geeft persoonlijke handvatten

'Mijn boek is bedoeld voor patiënten, maar is ook voor familie, vrienden en zorgverleners. Het neemt je mee in een wereld waar je liever niet in wilt zitten en ook zo snel mogelijk weer uit wilt, soms tegen beter weten in. In onze maatschappij zijn we vooral bezig met strijden als je ziek wordt, maar is dat wel de beste optie voor iedereen? Het boek geeft persoonlijke handvatten voor iedereen die te maken krijgt met ziek zijn. Het leert je kijken vanuit een ander perspectief, je leven staat immers op zijn kop'.

Het voorwoord van het boek is van de hand van minister Bruno Bruins, die binnen het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verantwoordelijk is voor Medische Zorg.

Patiënten in het Flevoziekenhuis met de diagnose borstkanker, krijgen het boek van Wiegersma gratis mee. Het boek is verder verkrijgbaar bij Voster boekhandel, Bruna Dronten en Almere, Boekenhuys van der Walle in Biddinghuizen en Vermaat in het Flevoziekenhuis te Almere.

Kijk voor meer informatie op de website van Wiegersma: www.lerenlopenopjehanden.nl. Ook hier is het boek te bestellen.

Signeersessie

Op vrijdagavond 13 september is er een signeersessie bij de Bruna in Dronten van 19.30-20.30 uur. Op dinsdagavond 24 september is er een lezing over het boek in het Toon Hermans Huis te Dronten. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden via de website: https://toonhermanshuisdronten.nl/ of loop eens binnen.