Kunst Tour of Art inspireert jazzmuzikanten

Lelystad - De centrale deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland wordt op donderdagavond 19 september feestelijk geopend in De Kubus in Lelystad. Dit keer met een heel bijzonder programma.

Jazz-saxofonist en Kubus-docent Willem Hellbreker gaat, samen met slagwerker Olaf Noordanus, improviseren op een aantal kunstwerken uit de deelnemersexpositie. De toegang is gratis; iedereen is welkom.

Improvisaties

De opening van de deelnemersexpositie, met van elke deelnemer aan de Tour of Art Flevoland een kunstwerk, belooft dit keer iets heel bijzonders te worden. Wethouder Peter Schot en drie mensen vanuit de organisatie (Kubus en Stichting Culturale), selecteren elk een kunstwerk uit de expositie. Als openingshandeling toont wethouder Peter Schot, na zijn openingswoord, het door hem uitgekozen kunstwerk. Dit is ook het startsein voor Willem Hellbreker en Olaf Noordanus om te gaan improviseren, geïnspireerd op dit kunstwerk. Daarna worden de overige kunstwerken beurtelings getoond, waarop ook geïmproviseerd wordt. De musici weten niet van tevoren welke kunstwerken ze te zien krijgen.

Vanaf 19.30 uur start de inloop, in de foyer. Om 20.00 uur start het openingsprogramma in de Grote Zaal. Na afloop daarvan kan er boven, op de omloop, een drankje gedronken worden, met wat lekkere hapjes, gemaakt en aangeboden door Restaurant Applaus.

Rondleiding

Voor- en achteraf is er gelegenheid om de expositie te bekijken. Wie het leuk vindt om wat uitleg bij de expositie te krijgen, kan op 14 of 15 september, tijdens LelySTART, om 14.00 of 16.00 uur mee met een korte rondleiding langs de expositie.

www.tourofartflevoland.nl