Beachvolleybaltoernooi voor het goede doel

Lelystad - JCI (Junior Chamber International) Flevoland houdt op 22 september van 11.00 tot 17.00 uur een beachvolleybaltoernooi op het Houtribhoekstrand in Lelystad. De volledige opbrengst van het toernooi wordt gedoneerd aan Harthouse, een tehuis voor verstandelijk gehandicapte kinderen in Gambia.

De kinderen die (kosteloos) worden opgevangen door Harthouse krijgen daar begeleiding, scholing, medische zorg en voeding. Harthouse probeert er onder meer voor te zorgen dat de verstandelijk gehandicapte kinderen zichzelf kunnen verzorgen zodra zij de volwassen leeftijd hebben bereikt.

Vrijwilligerswerk

Sanne Kleerebezem, lid van JCI Flevoland, heeft het toernooi in het verleden vaker georganiseerd en trekt nu samen op met andere leden om het evenement weer te realiseren. ‘Ik ben bij dit doel betrokken sinds ik er zo'n 15 jaar geleden vrijwilligerswerk heb gedaan. Ik ga regelmatig terug en ik vind het fantastisch om te zien hoe Harthouse zich inzet en hoe de kinderen zich ontwikkelen en opbloeien. Daarnaast wordt de rest van het gezin ook enorm geholpen. De verstandelijk gehandicapte kinderen vergen veel zorg en zonder de hulp van Harthouse is het voor ouders lastig of zelfs onmogelijk om te werken, waardoor er vaak ook te weinig inkomsten zijn om schoolgeld voor broertjes en zusjes te betalen.’

Teams aanmelden kan tot 15 september

Iedereen is welkom om op 22 september te volleyballen voor dit goede doel. Een beginnersteam bestaat uit vier personen, gevorderden kunnen meedoen met een team van twee personen. Deelname bedraagt 7,50 euro per persoon.

Het aanmelden van een team kan nog tot 15 september door een e-mail met teamnaam en het aantal deelnemers naar: sannekleerebezem@yahoo.com te sturen.