Briljanten huwelijkspaar Mol-de Goede in de bloemetjes gezet

Lelystad - Rie en Ger Mol-de Goede uit Lelystad vierden op 7 september hun 65-jarige huwelijk. Burgemeester Ina Adema ging bij het briljanten echtpaar op bezoek om ze te feliciteren en een bloemstuk te overhandigen.

Rie en Ger trouwden in 1954 en woonden de eerste drie jaar van hun huwelijk in bij de moeder van Ger in Spijkenisse. Toen Ger in 1957 een baan kreeg bij het Marine Elektronisch Bedrijf in Oegstgeest, verhuisde het paar naar Lisse waar ze 23 jaar woonden en met hun drie kinderen, twee dochters en een zoon, een heerlijke tijd hadden. 

Leger des Heils

Het leven van de familie Mol veranderde behoorlijk toen Ger in 1970 aan de slag ging bij de Reclassering van het Leger des Heils. In 1979 werd hem gevraagd een werkeenheid op te zetten in Lelystad. In 1980 verhuisde het gezin naar Lelystad. Ger heeft tot zijn pensionering in 1992 bij de Reclassering van het Leger des Heils gewerkt. Ook Rie leverde haar bijdrage aan het gezinsinkomen, zo was ze vanaf 1981 25 jaar schoolbusbegeleidster bij de pas opgerichte ZMLK-school.

Zeer actief in verenigingsleven

Beiden zijn ook zeer actief geweest in het verenigingsleven, Ger als bestuurslid van Stator en later SV Batavia ’90 en Rie bij de gymnastiekvereniging. Ook zelf waren ze sportief, na 51 jaar voetbal en gymnastiek besloten ze samen te gaan tennissen. Helaas lukt dat vanwege gezondheidsklachten niet meer.