M.I.LA. zoekt Lelystadse ondernemers met warm hart

Lelystad - Mila Romijn zet zich met haar stichting Met Inzet Lukt Alles (M.I.L.A.) in voor één van de oudste en armste wijken van Lelystad: de Zuiderzeewijk. Al veel Lelystadse ondernemers steunen haar projecten.

Zo wordt deze zomer hard gewerkt aan de verbouwing en herinrichting van de tweedehandswinkel Ons Winkeltje aan Het Rode Klif 213, waar ook diverse ondernemers hun steentje aan bijdragen.

Projecten in de Zuiderzeewijk

Met de heropening wil Romijn de wijkbewoners mooie, nieuwe kleding aanbieden. Lelystadse ondernemers die kleding over hebben, kunnen dit bij haar kwijt. Dat het aanbod van Ons Winkeltje up to date en aantrekkelijk blijft, is belangrijk; met de opbrengsten uit de winkel investeert de stichting namelijk in hun andere projecten. Denk aan moestuin Amsteldiep, de voetbalacademie en het schilder- en zwerfafvalproject.

Romijn is op zoek naar mooie kleding uit de magazijnen van modewinkels uit de stad. ‘De mensen die bij Ons Winkeltje binnen lopen, hebben het niet breed. Hier krijgen ze toch de kans om kwalitatief goede kleding van mooie merken te kopen’, licht ze toe. ‘Zo heeft Van Beek Mode al toegezegd herenkleding te doneren.’

Verbouwing

Ruim drie jaar geleden begon Mila Romijn Ons Winkeltje; hier kunnen wijkbewoners terecht voor betaalbare kleding en sociale hulp. Dankzij een subsidie van VSB Fonds ondergaat de winkel momenteel een verbouwing. Ook hierbij is alle hulp welkom: 'We zijn nog op zoek naar kledingrekken, gipsplaten, een betonvloer (en het leggen ervan), een stukadoor, een schilderbedrijf en kroonluchters. Ook kunnen we heel goed de hulp van een stylist gebruiken die ons helpt met het herinrichten van de winkel', aldus Romijn.

Meer informatie op www.metinzetluktalles.nl