SC Emmeloord fileert SV Lelystad

Lelystad - Ook in de tweede bekerwedstrijd heeft SC Emmeloord een prima resultaat behaald. Na de zege op eersteklasser Go Ahead Kampen, werd zaterdag ook SV Lelystad met opmerkelijke cijfers (1-4) verslagen.

Het halen van de volgende bekerronde ligt voor het grijpen. Voor SV Lelystad, zo werd duidelijk, breken er zware tijden aan.

Op sportpark Langezand in Lelystad werd de ploeg van trainer Meloudi Zaki op de snijtafel gelegd en het fileermes haalde SC Emmeloord er schijnbaar moeiteloos doorheen. Al binnen dertig seconden stond de 0-1 op het scorebord na simpel balverlies van de thuisploeg en een goed uitgevoerde tegenaanval van SC Emmeloord. Jordy Bastiaanse rondde meedogenloos af. 

SV Lelystad probeerde wel wat, maar het was allemaal te makkelijk en ideeënloos en kansen kwamen er slechts sporadisch uit voort. Dat de ploeg er aanvankelijk geen schade door opliep was meegenomen, SC Emmeloord had er de mogelijkheden wel voor. Na rust begon SV Lelystad sterk en probeerde het meer druk op de verdediging va SC Emmeloord te leggen. Maar vijf minuten later werd de thuisploeg weer geconfronteerd met een nieuwe tegengoal. Doelman Shaquille Inge wist in eerste instantie een schot nog wel te keren, maar was kansloos in de rebound van Gerke Schaap: 0-2.

SV Lelystad reageerde door meteen daarna uit een solo van Dario Fernandes te scoren. SC Emmeloord was er niet van onder de indruk en toen Fernandes even later wegens natrappen van het veld werd gestuurd, kon SC Emmeloord de wedstrijd rustig uitspelen en Wouter van der Velden kon koelbloedig nog twee kansen verzilveren. Op de 1-4 overwinning viel dan ook weinig aan te merken, SC Emmeloord speelde goed en gedisciplineerd, twee punten waar bij SV Lelystad nog heel veel aandacht aan zal moeten worden geschonken.