Jannah Loontjens zoekt de waarheid

Dronten - Het Filosofisch Café Dronten gaat zijn tweede seizoen van start op vrijdagavond 13 september met schrijver en filosoof Jannah Loontjens.

Die avond neemt zij met de bezoekers van het Café in het Odd Fellowhuis aan de Ketting 6 in Dronten de uiteenlopende begrippen van waarheid in de filosofie door. Om ze vervolgens te verbinden met de vormen van waarheid waarmee ze als schrijver van ofwel fictie of non-fictie te maken krijgt.

Jannah Loontjens (1974) is geboren in Denemarken en opgegroeid in Zweden en Nederland. Ze publiceerde al vele romans, essays en dichtbundels en schrijft daarnaast columns, opiniestukken en recensies in landelijke dagbladen en heeft een vaste rubriek in Filosofie Magazine. Ook doceert ze filosofie en literatuuranalyse.

Scherpzinnig, zoals ze ook schrijft, zal Jannah in het Filosofisch Café Dronten met de bezoekers bespreken hoe zij als schrijver tegen ‘de waarheid’ aan kijkt. Jannah: ‘Heel lang dacht ik dat het gebruiken van mijn verbeelding tijdens het schrijven, de waarheid het dichtst benadert. Na het schrijven van mijn laatste boek, Als het over de liefde gaat, twijfel ik daar nu aan'. In het boek maakt Jannah een wandeltocht met haar partner door Umbrië, in de voetsporen van haar literaire heldin Frida Vogels, aldus haar uitgever, die haar betitelt als één van de beste Nederlandse schrijvers van dit moment. Al wandelend gebeurt er van alles, ook in relationeel opzicht en het is de vraag hoe een liefde zich houdt onder die omstandigheden. Jannah: ‘Ik overdenk in het boek mijn leven en liefdesrelatie. Daarbij verhaal ik als romancier maar wat ik beschrijf is echt gebeurd.’

Aanmelden voor de avond kan via info@filosofischcafédronten.nl. De koffie en thee staan klaar om 19.30 uur en om 20.00 uur is de aanvang. Entree te voldoen bij binnenkomst. In de pauze zijn drankjes verkrijgbaar.