Nieuw Festival SuyderSee vol food, fashion en fun

Dronten - Met het Festival SuyderSee, for Food, Fashion & Fun op zaterdag 14 september, heeft Dronten er een nieuw evenement bij. Jong en oud kunnen proeven, zien en doen op dit festival. Bovendien leveren lokale ondernemers een belangrijke bijdrage aan het programma.

Tussen 12.00 en 19.00 uur vindt op het Meerpaalplein een doorlopend programma plaats dat is opgebouwd uit een verrassende mix van food, fashion en fun. Het is dus een knus ‘feel good’ festival voor iedereen die van stijlvolle mode en lekkere producten houdt. Maar bovenal voor iedereen die van gezelligheid houdt. Het nieuwe festival is een initiatief van stadscentrum SuyderSee, STADronten en De Meerpaal. Hiermee bieden de organisatoren de lokale ondernemers en muzikanten een podium om te laten zien wat voor lekkers, gezonds en moois ze in huis hebben.

Food en (tweedehands) fashion

Bezoekers kunnen bij foodtrucks en kraampjes genieten van de lekkernijen van zowel lokale als internationaal georiënteerde keukens. Al proevend kunnen de gasten kijken naar de vier modeshows die op de catwalk gepresenteerd worden. ‘Eigen’ modellen van de deelnemende modeondernemers in stadscentrum SuyderSee tonen op de rode loper nieuwe wintermode. Inloophuis De Kans laat op het festival zien dat ook tweedehandskleding terecht een tweede kans krijgt.

Knutselworkshops en clownvoorstellingen

Voor zowel jong als oud biedt het festival aantrekkelijk vermaak. Heel veel live muziek en dansvoorstellingen van lokale bands, koren en groepen zorgen voor de juiste toon van dit gezellige lifestyle festival. De allerkleinsten kunnen de hele middag hun energie en creativiteit kwijt in activiteiten, zoals knutselworkshops, clownvoorstellingen, paardje rijden, lekker stoepkrijten of zoeken naar de verrassing in de grabbelton. Maar eigenlijk kan iedereen zich op Festival SuyderSee laten verrassen, inspireren en voeden door het grote aanbod.

De toegang tot het festivalterrein is gratis. Het complete programma van het festival staat op de website www.suydersee.com.