Stadscompliment voor organisatoren Stadsdichtersdag

Lelystad - Als blijk van waardering voor hun inzet voor de landelijke Stadsdichtersdag, hebben Lelystedelingen Gerard Beense en Felix Guérain het stadscompliment gekregen. Burgemeester Ina Adema reikte het stadscompliment zaterdag aan hen uit bij de opening van de Stadsdichtersdag in de Agora.

De burgemeester deed dat in dichtvorm. 'Met dank aan mijn portefeuillecoördinator en tevens oud-stadsdichter Marcel van Kersbergen', zo gaf ze eerlijk toe.

Zaterdag ontving Lelystad voor de vijftiende keer stadsdichters uit Nederland en Vlaanderen. Met de Stadsdichtersdag heeft zich in Lelystad een waardevolle traditie geworteld met een landelijke uitstraling. Gerard Beense (eerste stadsdichter van Lelystad) en Felix Guérain hebben vanaf het begin de organisatie van dit evenement op zich genomen.

Dag vol poëzie 

De dag vol poëzie begint met de opening in de Agora, waarna de dichters in diverse woningen in Lelystad, die door inwoners gastvrij open worden gesteld, een voordracht verzorgen. In de avond is er een optreden van alle dichters in de Agora. Ook dichter des vaderlands Tsead Bruinja zal een voordracht verzorgen.

Prijs voor het beste stadsgedicht

Tijdens die avond wordt ook voor de achtste maal de prijs voor het beste stadsgedicht uitgereikt. Van zowel de gedichten die voor de stadsgedichtenprijs zijn ingezonden als van een selectie uit het werk van de huidige stadsdichters verschijnt bij uitgeverij Kontrast een bundel. Juul Baars is dit jaar door het college van Lelystad benoemd als negende stadsdichter.