Optiek Ruim Zicht biedt nu ook optometrie aan

Dronten - Optiek Ruim Zicht in Dronten biedt nu ook optometrie aan. Optomtrist Christian de Lijster is elke donderdag aanwezig en hij kijkt verder dan alleen de brilsterkte.

Bij het volledige oogonderzoek let hij op eventueel aanwezige aandoeningen zoals droge ogen, staar en oogziektes zoals macula degeneratie en glaucoom. Hierbij wordt onder meer gebruikgemaakt van een speciale funduscamera die in staat is foto’s van het netvlies te nemen. De optometrist kan een behandeling starten of verwijst naar een oogarts, indien nodig.

Netvliescontrole bij diabetes

Dankzij nauwe samenwerking met alle huisartspraktijken wordt er ook netvliescontrole bij diabetes gedaan. Daarvoor hoeft een patiënt niet meer naar Lelystad of Harderwijk.

Al bijna 40 jaar een begrip in Dronten

Optiek Ruim Zicht is al bijna 40 jaar een begrip in Dronten en omliggende dorpen. Nu kan men behalve voor brillen en contactlenzen ook voor optometrie terecht bij Optiek Ruim Zicht. Een afspraak maken kan via de website, door te bellen of door even langs te gaan in de winkel aan Het Ruim 37.

Oogmetingen aan huis

Niet in staat om naar de winkel te komen? Geen probleem. Optiek Ruim Zicht doet ook oogmetingen aan huis. ‘Wij vinden dat alle klanten de juiste zorg nodig hebben en verdienen, omdat het niet bezoeken van een opticien nare gevolgen kan hebben’, laat de optiek weten. Wie een oogmeting aan huis wil, kan contact opnemen met de winkel voor het maken van een afspraak.

www.optiekruimzicht.nl