550 'biggen' laten zich veilen voor goed doel

Dronten - Maar liefst 550 eerstejaars studenten van Aeres Hogeschool Dronten (50 meer dan vorig jaar) werden woensdagmorgen op de jaarlijkse biggenmarkt op Het Ruim in Dronten geveild voor het goede doel. De 'biggen' gaan klusjes doen om geld voor Stichting Zorg om Boer en Tuinder op te halen.

Tijdens de biggenmarkt worden de nieuwe studenten bij opbod 'verkocht' aan de hoogste bieder. Degene die de biggen koopt zet ze vaak in voor tal van werkzaamheden, bijvoorbeeld een middagje onkruid wieden, trekkers wassen of een moestuintje bijhouden met een lekker bakje koffie erbij. Het kan immers heel gezellig zijn om studenten een dagje in huis te hebben.

Tijdens de introductieweek ondersteunen de studenten een goed doel. Dit jaar hebben zij ervoor gekozen om vrijwilligersorganisatie Zorg om Boer en Tuinder een flinke duw in de rug te geven. Zorg om Boer en Tuinder is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie met vrijwilligers in heel Nederland die een luisterend oor bieden aan boeren en tuinders. Ondernemers die twijfelen over de richting die het bedrijf op moet, zorg hebben over de financiële situatie of met andere vragen worstelen kunnen bij Zorg om Boer en Tuinder terecht. Alle vrijwilligers zijn goed bekend met of komen uit de agrarische sector en beschikken over een uitgebreid inzetbaar netwerk. De inzet van zogeheten ervaringsdeskundigheid maakt de herkenning groot en de drempel om in gesprek te gaan.
laag.

Zowel de eigen bijdrage van de eerstejaars studenten als de opbrengst van de biggenmarkt, gaat dit jaar naar Zorg om Boer en Tuinder.

De opbrengst van de biggenmarkt wordt later bekendgemaakt.