SV Lelystad blameert zich in oefenduel tegen BAS

Biddinghuizen - De laatste oefenwedstrijd van SV Lelystad’67 is een dramatische voorstelling geworden. Derdeklasser BAS uit Biddinghuizen droogde dinsdagavond op eigen veld de Lelystadse tweedeklasser af met maar liefst 7-0. Bij rust leidde BAS al met 2-0.

Na de toch enigszins verrassende overwinning in de bekerwedstrijd tegen IJVV, was het zelfvertrouwen behoorlijk toegenomen bij SV Lelystad. Daar was in Biddinghuizen echter niet veel meer van te merken. Vanaf de aftrap was BAS beter en nam het al snel de leiding. SV Lelystad kon het in de eerste helft nog een beetje bijhouden, maar toen er na rust veel wisselspelers in het veld waren gekomen, ging het bij de bezoekers helemaal mis. De spelers van BAS konden doen en laten wat ze wilden en speelden de verdediging van SV Lelystad helemaal uit elkaar. De score liep uiteindelijk op naar 7-0 door doelpunten van Jesper Claassen (2x), Mike Geres (2x), Thomas de Gier, Nabil Essaddouqi  en Walid el Achak.

BAS speelt zaterdag een bekerwedstrijd in en tegen Zeewolde (15.00 uur), SV Lelystad ontvangt zaterdag  (17.00 uur) SC Emmeloord in de bekerstrijd.