Kinderen maken gratis kennis met watersport bij Optimist on Tour

Lelystad - Het rondreizend watersportevenement Optimist on Tour meert van woensdag tot en met zondag voor de vijfde keer aan in de Bataviahaven in Lelystad tijdens de HISWA te water.

Onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs kunnen kinderen dan kennismaken met verschillende watersporten, zoals bijvoorbeeld zeilen in een Optimist of kanovaren. Daarnaast gaan zij als echte professoren aan de slag in het Optimist on Tour Laboratorium. Met kleine eenvoudige proefjes leren kinderen spelenderwijs van alles over water. In samenwerking met de HISWA te water, het reddingsstation van de KNRM en het Zeekadettenkorps Lelystad organiseert het Watersportverbond Optimist on Tour op deze unieke locatie.

Educatief lesprogramma

Ook basisscholen uit Lelystad nemen deel aan Optimist on Tour. Door middel van een spreekbeurt, gegeven door instructeurs van Optimist on Tour, bereiden de kinderen zich optimaal voor op een kennismaking met de watersport. De kinderen gaan aan de slag met lesmaterialen over zeilen, kleding op het water en knopen. Naast alles wat de kinderen op het water kunnen leren is er ook het Optimist on Tour Laboratorium waar van alles over water wordt bijgebracht.

Ilse Köpping, hoofdinstructrice Optimist on Tour: 'Naast het kennismaken met watersporten, staat bij het Watersportverbond ook het educatieve aspect centraal. Bij het Optimist on Tour Laboratorium kunnen kinderen allerlei proefjes doen. Zo leren ze op een speelse manier wat er allemaal te vinden is in het water en waarom de waterkwaliteit zo belangrijk is'.

Vrije inschrijving

Op woensdag, donderdag en vrijdagmiddag en in het weekend de gehele dag kunnen kinderen zich, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, inschrijven om mee te doen met Optimist on Tour. Alle basisschoolleerlingen met een zwemdiploma zijn van harte welkom. Kinderen krijgen een theorieles op de kant en zitten vervolgens zelf achter het roer van een Optimist en gaan kanovaren, suppen (stand up paddling) of rennen in de aquaroller.

Topzeilster Lobke Berkhout aanwezig

Op vrijdag 6 september is Lobke Berkhout, vijf maal wereldkampioen en met twee Olympische medailles in de 470-klasse op zak, tussen 11.00 en 14.00 uur aanwezig bij Optimist on Tour. Ze geeft de kinderen tips en leert ze tricks.

Zeekadetten

Kinderen die Optimist on Tour bezoeken krijgen ook een half uur een rondleiding op het Zeekadettenkorpsschip van de afdeling Lelystad. De Zeekadetten zijn jongeren, die zich interesseren in het werken en leven in de scheepsvaart. In hun vrije tijd doen ze als het ware een vooropleiding op een latere carrière in de scheepsvaart. 

Aanmelden

Om zeker te zijn van een plek, kunnen kinderen zich rechtstreeks aanmelden via www.optimistontour.nl. Aanmelden kan ook ter plekke op locatie.