SV Lelystad begint bekertoernooi met zege

IJsselmuiden - Met een 3-2 overwinning in IJsselmuiden op IJVV is SV Lelystad het toernooi om de beker van district Oost goed begonnen. De Lelystedelingen hadden bij rust ook al een voorsprong te pakken (2-1).

Hoewel SV Lelystad een mooie overwinning boekte was het spel van de formatie van trainer Meloudi Zaki in de eerste helft verre van fraai. SV Lelystad had zelfs geluk dat het binnen een halfuur niet tegen een forse achterstand aankeek. Na een treffer in de derde minuut mikte IJVV de bal namelijk tot drie keer toe op het aluminium. De nieuwe doelman Shaquille Inge wist ook nog met een paar goede reddingen onheil voor de Lelystadse ploeg te voorkomen. Tien minuten voor rust kreeg SV Lelystads de eerste echte kans en die was via Adnane Ouhamid ook meteen raak (1-1). Drie minuten later was Dario Fernandes de verdedigers van de thuisploeg te snel af en bezorgde SV Lelystad zelfs een 2-1 voorsprong.

Na rust was het veldspel van de bezoekers beter en werd er minder balverlies geleden. Er kwamen kansen over en weer, maar toen Adnana Ouhamid wederom na een fraaie aanval scoorde (1-3) leek de wedstrijd beslist. IJVV kwam nog even terug tot 2-3, maar SV Lelystad speelde de wedstrijd keurig uit en verschafte zichzelf een prima uitgangspositie om de eerste bekerronde te overleven. 

Zaterdagmiddag om 17.00 uur is op sportpark Langezand SC Emmeloord de volgende bekertegenstander. De Emmeloordse zondagclub won verrassend met 3-1 van eersteklasser Go Ahead Kampen.