Giovanca zingt Diana Ross in De Meerpaal

Dronten - In voorstelling ‘Giovanca honours Diana Ross’, zaterdag 27 september om 20.15 uur te zien in theater De Meerpaal in Dronten, brengt de zangeres nummers van Diana Ross.

In de ban

Al als jong meisje raakte Giovanca in de ban van Diana Ross & The Supremes. De liedjes, de glitterjurken; het had iets magisch. Op de pick-up van haar vader draaiden vele Motownplaten en op haar kamer zong ze alle koortjes mee. Het was de sound, maar vooral de unieke stem van Diana die ze zo bijzonder vond. De stem die haar leerde dat er voor elk geluid en voor iedereen een plek is op de wereld. En zo is Diana Ross altijd een voorbeeld geweest. Qua stem, qua stijl, als artiest, als vrouw en zelfs als moeder.

Verschillende periodes en hoogtepunten

In ‘Giovanca honours Diana Ross’ eert Giovanca haar grote idool. Met liedjes, bewerkingen en verhalen neemt ze het publiek mee door de verschillende periodes en hoogtepunten in Diana’s carrière, van de sixties tot nu, van The Supremes naar The Wiz, Diana’s succesvolle solo-carrière, tot de grand diva die haar 75e verjaardag in volle glorie viert. Een avond met de bekendste hits, groots en intiem.

Gouden plaat

Giovanca’s solo-debuutalbum ‘Subway Silence’ kwam uit in 2008 en hiervoor kreeg ze een Gouden Plaat. Ze sleepte verschillende prijzen in de wacht, waaronder een Buma Zilveren Harp en een 3FM Serious Talent Award. Tegenwoordig presenteert zij op televisie het muziekprogramma Vrije Geluiden.