Van Clapton tot Sheeran

Dronten - Ed Struilaart staat donderdag 26 september om 20.30 uur in theater De Meerpaal met zijn voorstelling ‘Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran’.

Baard en gitaar

Toen Ed Struilaart op zijn negende Eric Clapton op de televisie zag wist hij twee dingen zeker: Ik wil zo’n baard en ik wil zo’n gitaar. Voor de baard moest hij nog even geduld hebben, maar vanaf dat moment is de gitaar zijn leven gaan bepalen. Tijdens zijn theatervoorstelling, die na een zeer succesvol eerste seizoen nu in reprise gaat, brengt Struijlaart een ode aan de gitaar en aan zijn helden.

Legendarisch

Van de ‘Crossroads’ van Robert Johnson naar het ‘Seattle’ van Jimi Hendrix. Waarom is Clapton’s unplugged optreden zo legendarisch en waarom weet Ed Sheeran in zijn eentje, alleen gewapend met een akoestische gitaar en een loopstation, avond aan avond Wembley uit te verkopen? Waarom is de gitaar anno 2019 nog steeds bepalend in de popmuziek? Dit alles en meer in ‘Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran’.

Serious Talent

Ed Struilaart kreeg al in 2011 van 3FM het stempel ‘Serious Talent’, werd genomineerd voor een 3FM Award, toerde in het voorprogramma van BLØF en is meerdere malen te gast geweest bij ‘De Wereld Draait Door’. Daarnaast is hij actief als songwriter voor anderen. Zo schreef hij samen met Peter Slager (bassist bij BLØF) de titeltrack voor de bioscoop hit van 2017 ‘Weg Van Jou’ en alle muziek voor de musical ‘SOOF’.

Kaarten

Kaarten reserveren kan aan de theaterkassa op het Serviceplein (geopend van maandag tot en met woensdag van 9.00 tot 17.00 uur, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 20.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur), via telefoonnummer 0321-388770 en online.