Toch tevredenheid ondanks nederlaag SV Lelystad

Lelystad - Ondanks de nipte 1-0 nederlaag van SV Lelystad’67 tegen de reserves van Urk, was trainer Meloudi Zaki toch een tevreden man. Zijn ploeg liet, in tegenstelling tot de voorgaande oefenwedstrijd, dat er wel sprake is van enige ontwikkeling van het jonge team.

SV Lelystad kon met name in de tweede helft tegen Urk een paar keer gevaarlijk doorkomen en de mogelijkheden om te scoren en de leiding te nemen, liet de ploeg echter liggen. Dat was ook al het geval in de eerste helft. Urk opende sterk en het eerste kwartier had SV Lelystad nauwelijks iets te vertellen.

Via Hycham Ziyech, Dario Fernandes en Juni Wndster waren er daarna behoorlijke kansen om te scoren, maar de precisie ontbrak. In de tweede helft, na diverse mogelijkheden voor SV Lelystad, sloeg Urk toe. Firat Durmus dook helemaal vrij op voor het doel van Anthony Roosingh en had geen moeite om van dichtbij de bal binnen te schieten: 0-1.

‘We hadden onszelf moeten belonen, we hebben de kansen gehad’, vond trainer Zaki. ‘Maar ik ben tevreden over de manier waarop de jonge jongens hebben gespeeld. We hebben tegen een mannelijk team gespeeld en ze zijn overeind gebleven. Daar kunnen we mee verder.’

Zaterdag speelt SV Lelystad de eerste bekerwedstrijd uit in IJsselmuiden tegen IJVV. Net las SV Lelystad speelt IJVV in de Tweede klasse.

 

Gerelateerd nieuws