SP houdt demonstratie voor terugkeer volwaardig ziekenhuis

Lelystad - SP Flevoland houdt dinsdagavond een demonstratie voor de terugkeer van een volwaardig ziekenhuis in Lelystad. De demonstratie begint in half zeven aan de voorzijde van het Provinciehuis in Lelystad.

'Door het wegvallen van een volwaardige spoedeisende eerste hulp en de acute verloskunde is de kwaliteit en bereikbaarheid van de ziekenhuiszorg in Urk, Dronten, Noordoostpolder en Lelystad in het geding. Met alle risico’s van dien', vindt de SP.

'Onacceptabel'

Als het aan de toekomstverkenner Bas Leerink ligt komt deze acute zorg niet meer terug. 'Voor een gebied met 185.000 bewoners en 2300 bevallingen per jaar is dit onacceptabel!, aldus de SP.

Met de demonstratie wil de SP aan de ziekenhuizen, betrokken bij de ziekenhuiszorg in Oost-Flevoland, en de landelijke politiek een duidelijk signaal afgeven dat een volwaardig ziekenhuis voor Oost-Flevoland 'bittere noodzaak' is.

Sprekers

Sprekers tijdens de demonstratie zijn: Berdien Eilander-Pepping (verloskundige Urk), Paul Kemps (huisarts Swifterbant), Cindy Netten (huisarts Lelystad), Hermien Roddenhof (woordvoerder Stichting Behoud Ziekenhuis Lelystad) en Henk van Gerven (Tweede Kamerlid SP en oud-huisarts).