Flevoruiters oogsten eremetaal op Hippiade

Ermelo - Ruitersportvereniging Flevoruiters uit Dronten nam afgelopen succesvol deel aan de Hippiade (NK outdoor) voor pony's in Ermelo. De oogst bestond uit een gouden en twee zilveren medailles.

Individueel goud

Babette Hanse reed 's ochtends om 08.30 uur met haar pony Country's Boy als eerste combinatie de ring in van de klasse L categorie D/E. Met een mooi foutloos rondje plaatste zij zich voor de barrage. Maar liefst 30 combinaties deden dit ook. Babet en Country's Boy beten in de barrage de spits af met een zeer scherpe tijd. Alle combinaties hadden een zware kluif aan de tijd van 32.50 seconden. Uiteindelijk wist niemand zo snel en foutloos aan de finish te komen en was het kampioenschap voor dit duo.

Verenigingsteam

Het verenigingsteam met Myrthe van der Weele, Angelique van der Weele, Tereza Israël en Rolita Veron als dressuurcombinaties en Jantien Naber, Rosa Foppen, Babette Hans een wederom Angelique van der Weele als springcombinaties, reed ook dit keer weer voor wat het waard was. Mooie dressuurpunten van de dressuurcombinaties en vier mooie foutloze springrondjes bracht het team uiteindelijk naar een knappe tweede plaats en daarmee het reservekampioenschap.

Voltige

Bij de voltige kwam team Flevo 1 aan de start in de klasse M op het paard Buick. Met Nicky als longeur wist het team een mooie prestatie neer te zetten die uiteindelijk goed was voor een tweede plaats en daarmee een zilveren medaille. Team 1 bestaat uit Afra, Dorien, Robin, Romee, Ise, Annelin, Jinthe, Hinke en longeur Nicky.