Falcons maakt slechte herstart na zomerstop

Amsterdam - Falcons had zondag een slechte herstart van de competitie. De Lelystadse honkbalploeg, die door werk, vakantie en blessures sommige spelers miste, dolf het onderspit in het uitduel tegen de Pirates in Amsterdam.

Falcons begon met negen man aan deze wedstrijd. Dat was even wennen, want er werden pas in de vierde inning twee punten gescoord terwijl Pirates toen al zes punten had binnengeslagen. De Lelystadse ploeg had dus een achterstand van 6 tegen 2 na vier complete innings.

In de vijfde inning kwam hier voor Falcons één punt bij, net als in de zevende slagbeurt.

Pirates scoorde in de vijfde inning ook weer een punt, zodat het na zeven complete innings 7 tegen 4 stond voor de Amsterdammers.

In de achtste slagbeurt kwamen er door een homerun van Jur met één man op de honken twee punten bij voor Falcons. Maar Pirates scoorde in de zevende gelijkmakende slagbeurt ook weer een punt (8 tegen 6).

De negende en laatste slagbeurt van Falcons eindigde met drie man op de honken terwijl Pirates de laatste slagbeurt niet nodig had, zodat zij met 8 tegen 6 de wedstrijd konden beëindigen.

Falcons speelt op zondag 1 september thuis aan de Beginweg 3 tegen de Hoofddorp Pioniers. De wedstrijd begint om 14.00 uur.