Onsamenhangend spelend SV Lelystad onderuit tegen SC Buitenveldert

Lelystad - In de derde oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen kreeg SV Lelystad zaterdagmiddag een flinke tegenslag te incasseren. Derdeklasser SC Buitenveldert bleek al veel verder in de voorbereiding dan de Lelystedelingen en won op sportpark Langezand verdiend met 4-2 van een nogal onsamenhangend spelend SV Lelystad.

Met name aan het formeren van een goede en betrouwbare defensie lijkt trainer Meloudi Zaki nog behoorlijk de handen vol te krijgen. De aanvallers van Buitenveldert sneden in de beginfase een paar keer vrij makkelijk door de Lelystadse verdediging heen en dat leverde de Amsterdamse ploeg al snel een 2-0 voorspong op. Redouan Hammouchi haalde halverwege de eerste helft de nul van het scorebord voor SV Lelystad, maar doelman Shirwan Hessen  was even later toch weer kansloos op een fraai schot van Buitenveldert dat daardoor met een 3-1 voorsprong de rust in ging.

Ook in de tweede helft kon SV Lelystad de wedstrijd niet in handen nemen. Het speelde slordig en er kwam geen lijn meer in het spel. Toen Buitenveldert na een prima combinatie uitliep naar 1-4, leek het erop dat SV Lelystad onder de voet zou worden gelopen. Maar dankzij een rake kopbal van spits Leant Kommies werd de voorsprong teruggebracht naar 2-4. Meer zat er niet in voor SV Lelystad dat dinsdagavond op eigen veld om 20.00 uur oefent tegen Urk 2 en zaterdag voor de beker speelt in IJsselmuiden tegen IJVV.