Duurzaam Bokjesvlees Flevoland ontvangt cheque Rabobank Flevoland

Lelystad - Slow Food Youth Network (SFYN) doet onderzoek naar de mogelijkheden om vraag en aanbod van bokjesvlees beter op elkaar af stemmen. Het doel is om op deze manier een grotere afzetmarkt te creëren voor de producten van bokjesvlees. Rabobank Flevoland steunt dit onderzoek met een bedrag van 7.500 euro vanuit haar coöperatiefonds.

Voor het produceren van geitenmelk en geitenkaas worden er jaarlijks zo'n 130.000 geiten geboren. De helft daarvan zijn bokjes die geen waarde hebben omdat zij geen melk produceren. Ondanks dat bokjesvlees zeer smaakvol en gezond is, wordt deze delicatesse in Nederland nog niet veel gegeten. Boeren hebben om deze reden geen andere keuze dan de jonge bokjes te termineren. Voor deze verspilling moest een oplossing komen. 

Horizon Flevoland legde het vraagstuk omtrent de bokjesproblematiek neer bij Slow Food Youth Network (SFYN). Er is door SFYN onderzoek gedaan naar manieren om dit probleem op te kunnen lossen. Als maatschappelijk betrokken bank helpt Rabobank graag mensen en organisaties bij het verwezenlijken van ambities. Uit het fonds van Rabobank Flevoland is er een bedrag van 7500 euro gedoneerd voor het onderzoek dat wordt uitgevoerd wordt door SFYN.

De overige 50 procent van het onderzoek is gefinancierd door de Flevo Campus Almere. Ook de Aeres Hogeschool houdt zich bezig met het onderzoek en kijkt naar oplossingen voor de geitenboer van de toekomst.

Voor meer informatie over het project Duurzaam Bokjesvlees: www.vooruitmetdegeitenbok.nl