'Biggen' gaan aan de slag voor Stichting Zorg om Boer en Tuinder

Dronten - Voor komend studiejaar hebben zich 650 studenten aangemeld bij Aeres Hogeschool in Dronten. Tijdens de introductieweek in september worden de eerstejaars geveild op de traditionele biggenmarkt. De 'biggen' zetten zich dit jaar in voor vrijwilligersorganisatie Zorg om Boer en Tuinder.

Zorg om Boer en Tuinder is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie met vrijwilligers in heel Nederland die een luisterend oor bieden aan boeren en tuinders. Ondernemers die twijfelen over de richting die het bedrijf op moet, zorg hebben over de financiële situatie of met andere vragen worstelen kunnen bij Zorg om Boer en Tuinder terecht. Alle vrijwilligers zijn goed bekend met of komen uit de agrarische sector en beschikken over een uitgebreid inzetbaar netwerk. De inzet van zogeheten ervaringsdeskundigheid maakt de herkenning groot en de drempel om in gesprek te gaan laag.

Biggen per opbod verkocht

De Biggenmarkt vindt plaats op woensdag 4 september om 9.30 uur op Het Ruim in Stadscentrum SuyderSee. De nieuwe studenten worden bij opbod verkocht aan de hoogste bieder. Degene die de biggen koopt zet ze vaak in voor tal van werkzaamheden, bijvoorbeeld een middagje onkruid wieden, trekkers wassen of een moestuintje bijhouden met een lekker bakje koffie erbij.

Fantastisch gebaar

'Dat studenten onze stichting kiezen als goed doel, is een positief teken van de zorg die we binnen de sector voor elkaar voelen', stelt Piet Boer, voorzitter van Zorg Om Boer en Tuinder. 'Jong en oud weet dat het belangrijk is om je verhaal te kunnen doen. We willen er voor elkaar zijn. Op mooie momenten en ook als het even wat minder gaat. Super dat studenten met deze introductieweek het werk van onze vrijwilligers extra waardering geven en op de kaart zetten'.