Nieuw in Dronten: fit in 20 minuten per week

Dronten - Personal trainers en ondernemers Arrold en Esther-Mirjam Witteveen openen op 2 september de 138e fit20-studio aan De Oude IJssel 9b in Dronten. Dit is de tweede studio van het echtpaar Witteveen; Evelien Adema wordt de studiomanager en het gezicht van fit20studio in Dronten.

Voor iedereen die fit wil worden én blijven is fit20 een effectieve en efficiënte oplossing. De fit20-formule bestaat uit een intensieve personal training van 20 minuten per week. Het concept past bij mensen die weinig tijd of geen zin hebben om iets aan fitness te doen. Ook sporters die hun prestaties willen verbeteren kunnen fit20 integreren in hun trainingsprogramma. Sinds de oprichting in 2009 trainen al meer dan 16.000 mensen volgens de fit20-methode.

De fit20-training is op afspraak en altijd onder persoonlijke begeleiding. De trainingsmethode zorgt voor een sterke prikkel op de spieren waardoor – binnen de herstelperiode tussen twee trainingen – het hele lichaam fitter wordt. Ondernemer en gemeenteraadslid Ferdinand Zomerman traint al twee jaar bij fit20 in Kampen. De metingen laten zien dat zijn spierkracht met 30-40% is toegenomen. Zomerman: 'Ik kwam nooit aan sporten toe en twintig minuten per week vond ik goed op te brengen in mijn drukke werkschema. Het resultaat merkte ik afgelopen zomer, toen ik tien dagen in de Italiaanse Alpen heb gewandeld en geklommen. Bepakt met een zware rugzak merkte ik dat ik conditioneel sterk ben en geen last had van pijn in m’n (onder)rug, iets waar ik bij het wandelen en slenteren voorheen wel gauw last van had. Verder geeft fit20 een stimulans voor mijn doel om gezonder en bewuster te leven. Ik voel me sterker en fitter en dat draagt bij aan een gezond ondernemerschap. Ik ben blij dat fit20 naar Dronten komt'.

fit20-formule

Op speciale custommade fitnessapparaten worden de grote spiergroepen wekelijks in 20 minuten getraind. De training vindt plaats in een kleinschalige studio en is ’hoogintensief’. Dit houdt in dat de spiergroepen in korte tijd zwaar worden belast en tot het uiterste worden gedreven, op een veilige manier. Deze wekelijkse prikkel zorgt ervoor dat je spieren versterken en je conditie verbetert. Er wordt met focus getraind, één-op-één of als duo, zonder afleiding van (harde) muziek of spiegels. De ruimte is gekoeld op 17 graden waardoor klanten niet of nauwelijks transpireren en sportkleding of naderhand douchen niet nodig zijn.

Trainen op wetenschappelijke basis

De fit20 trainingsmethode is een High Intensity Strength Training, gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken die laten zien dat met één intensieve training per week de gezondheid en fitheid sterk verbeteren. De fit20 personal trainer let nauwkeurig op houding, ademhaling en tempo en houdt alle trainingsresultaten bij in een speciaal ontwikkelde fit20 app. Doordat alle oefeningen in slow motion en onder begeleiding worden uitgevoerd zijn ze veilig en haalbaar voor iedere leeftijdscategorie.

Gratis kennismaken

Evelien Adema: 'In twintig minuten per week train je intensief; de oefeningen zijn een goede basis om jezelf te verstevigen en te werken aan je gezondheid. Ik ben al zo’n drie jaar trainer bij fit20 en ik merk dat klanten al vrij snel fitter en sterker worden. De pijntjes zijn verdwenen en ongemerkt kunnen mensen makkelijker de trap op of zware dingen tillen. Sterkere spieren zorgen voor minder klachten en dat maakt mensen op een relatief eenvoudige manier iets gelukkiger. Ik ben er trots op om in Dronten te starten, hier kwam ik als kind maar wat graag bij mijn grootouders op bezoek. Ik heb er mooie herinneringen aan en ik kijk ernaar uit om de Drontenaren een beetje gelukkiger te maken'.

Meer informatie over fit20: www.fit20dronten.nl