Ontbijtclub Coloriet De Regenboog in de zomer een uitkomst

Dronten - Bij Coloriet De Regenboog in Dronten is de ontbijtclub in de zomer een uitkomst. De vrijwilligers van team Welzijn ondersteunen hiermee de medewerkers in de zorg. Die hebben het tijdens de vakantieperiode wat drukker omdat collega’s op vakantie zijn.

Extra in bad

Zes woensdagen verzorgen Masja, coach Welzijn, en de vrijwilligers Corry, Antoinet, Gea, Julius, Janny, Trudy en Arie een ontbijt in het restaurant. De zorgcollega’s van de dagdienst hebben zo de tijd om bewoners te wassen en te kleden. De zorgmedewerkers zijn er blij mee: 'Fijn dat jullie er zijn, want nu is er tijd om iets extra's te doen, zoals een bewoner in bad doen'.

Vertrouwd gezicht

In de zomer willen ook medewerkers in de zorg met vakantie. Met een goede vakantieplanning lukt het normaal gesproken om de diensten in het geplande rooster goed in te vullen. Wanneer door onverwachte omstandigheden diensten niet ingevuld zijn, zet het roosterbureau vakantiekrachten en incidenteel medewerkers van uitzendbureaus in. Het is fijn dat de vaste vrijwilligers een vertrouwd gezicht zijn voor de bewoners.

Meer eten

Nadat alle bewoners klaar zijn voor de dag en gegeten hebben, schuiven de zorgmedewerkers ook aan bij het ontbijt. De ontbijtclub is een gezellig en knus samen zijn. Corry: “Van de zorgcollega’s krijgen wij te horen dat de bewoners daardoor ook meer eten.”

Band opbouwen en waardering

De vrijwilligers geven aan dat zij zo meer contact met de verzorgenden hebben en daardoor zo een band opbouwen. Normaal is het contact wat vluchtig wanneer ze bewoners ophalen voor een activiteit. Corry: “Het doet ons als vrijwilligers ook goed, we voelen ons extra gewaardeerd.”

Vroeg op

Zij grapt dat de wekker al om kwart over zes gaat. Antoinet vertelt dat het weliswaar vroeg is, maar dat het veel voldoening geeft om zo een bijdrage te kunnen leveren. De start van de dag is voor de medewerkers en bewoners zo heel gemoedelijk.

Aandacht

Bestuurder Aukje Reinders: 'Dit is zo’n mooi voorbeeld van hoe we binnen Coloriet samen kleur geven aan waardevol leven. Ook in periodes wanneer collega’s op welverdiende vakantie gaan. Ja, dan is het drukker, maar zo lukt het ons om aandacht te blijven schenken aan de bewoners en elkaar'.