Filmtheater Lelystad toont Franse komedie ‘Nous Finirons Ensemble’

Lelystad - Filmtheater Lelystad vertoont op dinsdag 3 september om 19.45 uur de film ‘Nous Finirons Ensemble’ in het Agora Theater.

Vervolg op ‘Les Petits Mouchoirs’

‘Nous Finirons Ensemble’ is de nieuwe komische feelgood-film van regisseur en acteur Guillaume Canet en het vervolg op de Franse bioscoophit ‘Les Petits Mouchoirs’ (2010). Toen zagen we hoe Max (François Cluzet) en zijn vrouw Véro (Valérie Bonneton) met hun vrienden gezamenlijk vakantie vieren in hun prachtige strandhuis. Voor ‘Nous Finirons Ensemble’ keert de originele sterrencast terug voor een grote reünie. Met onder anderen Oscarwinnares Marion Cotillard (De rouille et d'os, Inception), François Cluzet (Intouchables), Gilles Lellouche (Paris), Laurent Lafitte (Elle) en Benoît Magimel (La pianiste).

Allerlei intriges

De ooit zo succesvolle Max is slachtoffer van de financiële crisis en voelt zich gedwongen zijn fraaie vakantiehuis op Cap Ferret, nabij Bordeaux, te verkopen. Iets wat hij niet aan zijn ex-vrouw en oude vrienden vertelt. Als deze voor de deur staan om Max’ zestigste verjaardag te vieren, levert dit weer allerlei intriges op. Zo blijkt Max gebrouilleerd met Eric. Oude liefdes en oud zeer flakkeren op, nieuwe begeertes wakkeren aan. Isabelle heeft de datingapp ontdekt, alleenstaand moeder Marie worstelt met de drank en Eric bekommert zich nauwelijks om zijn baby. Hij laat dit over aan een strenge babysitter die de hele film lang onderwerp is van flauwe grappen.

Alles klopt

Wat ‘Nous Finirons Ensemble’ zo goed maakt, is dat alles klopt. En dat is heel knap, aangezien het een vervolg is. Vervolgen vallen immers vaak toch wel wat tegen. De perfect getimede humor afgewisseld met de nodige drama, de acteerprestaties en de voor een Franse film toch wel grotendeels ongewone Engelstalige soundtrack waren een feestje om te zien en te luisteren. Het moge duidelijk zijn, ‘Nous Finirons Ensemble’ is een meesterwerk. Een film waaraan alles klopt.

Donateurs van Filmtheater Lelystad hebben 2 euro korting. Kaarten reserveren kan via www.agora-lelystad.nl of aan de theaterkassa.

www.filmtheaterlelystad.nl