Jeugdig SV Lelystad blijft nog net op de been

Lelystad - ‘Ik heb vanavond gespeeld met drie jongens van 17 jaar en één van 16 jaar. Waarom zou ik me zorgen maken? SV Lelystad heeft de toekomst.’ Trainer Meloudi Zaki van SV Lelystad’67 kon dan wel optimistisch zijn, maar een feit was dat derdeklasser Zeewolde het de Lelystedelingen dinsdagavond flink moeilijk maakte. Met een 1-1 eindstand als gevolg.

SV Lelystad’67 kreeg eerst nog een flinke domper te verwerken. Middenvelder en één van de beste voetballers van de Lelystadse formatie, Dylan Lanser, heeft te kennen gegeven met onmiddellijke ingang te stoppen. Een flinke aderlating voor de selectie van trainer Zaki die in de eerste helft echter nog een goed SV Lelystad zag. Al na tien minuten prikte Adnane Ouhamid de bal langs de Zeewolder doelman en de ploeg had zelfs de score kunnen uitbouwen wanneer het met iets meer overleg gebruik had gemaakt van de ruimte die de thuisploeg weggaf.

Na rust kreeg SV Lelystad het zwaar toen door een aantal wissels de organisatie verloren ging en het spel slordiger werd. Zeewolde mocht bovendien vanaf de penaltystip aanleggen voor de gelijkmaker en de 17-jarige doelman Kai Diffens was daarbij kansloos. Toch had SV Lelystad de wedstrijd kunnen beslissen als het de mogelijkheden had benut. Maar de paal en een misser voor een leeg doel betekenden uiteindelijk dat het duel in 1-1 eindigde.

Zaterdagmiddag speelt SV Lelystad de volgende oefenwedstrijd. Dan is SC Buitenveldert de tegenstander op sportpark Langezand. De aftrap is om 14.30 uur.