Stadshartsafari moet mooie ideeën opleveren

Lelystad - Inmiddels alweer een maand geleden heeft de Ideeënwinkel voor het stadshart van Lelystad op de oude locatie van de Kijkshop in de Kroonpassage haar deuren geopend.

Elke dinsdag- en zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur kunnen Lelystedelingen hier terecht met suggesties om het stadshart gezelliger, levendiger of mooier te maken. ‘Mopperen op onze stad is fijn op zijn tijd, maar het is en blijft „Ons stadshart”. De mensen die binnen lopen in de Ideeënwinkel zijn nieuwsgierig, hebben vaak een verhaal en willen ook best meedenken. Er is behoefte aan mensen die het leuk vinden energie te steken in het denken en doen om samen de stad attractiever te maken voor iedereen’, vertelt Jaap Knip van Vrienden van stadshart Lelystad.

Stadshartsafari

Om dit te realiseren organiseren de vrienden binnenkort een Stadshartsafari. ‘Een wandeling door het stadshart met bewoners die, heel praktisch, plekken bezoeken die wel wat aandacht of ideeën kunnen gebruiken en om er vervolgens onderling stevig over te discussiëren. Uiteindelijk wordt van alle ideeën een mooi inspiratieboekje gemaakt.’

Aanmelden

Meedoen met deze safari kan door je aan te melden in de winkel of een mail te sturen naar vriendenhartlelystad@gmail.com. De datum en tijd van de Stadshartsafari wordt na aanmelding in onderling overleg bepaald.

Wil je meer informatie over de Ideeënwinkel voor het stadshart? Bezoek dan de website www.jaapknip.online of de Facebookpagina van Vrienden van stadshart Lelystad.