Flevolandse jongeren ontpoppen zich tot ondernemer

Regio - 27 Flevolandse Jongeren ontpopten zich deze zomervakantie tot ondernemer tijdens ZomerOndernemer. Ze gingen aan de slag met het maken van een bedrijfsidee en een bedrijfsplan, leerden de eerste fijne kneepjes van het bijhouden van de administratie en leerden alles over marketing.

Feestelijke kick-out

‘Op woensdag 21 augustus sluiten we ZomerOndernemer Flevoland af met een feestelijke kick-out. Hier presenteren de Flevolandse ZomerOndernemers hun bedrijfsidee, wordt de regionale winnaar verkozen en vieren we dat het de 10e editie is’, zegt Simone van der Worp, regiocoördinator van ZomerOndernemer Flevoland enthousiast.

Dromen, doen, netwerk

‘In vaste dienst werken voor een werkgever, tijdens of na je studie, is al lang niet meer de enige optie. We laten tijdens dit project de deelnemers ook andere mogelijkheden zien’, zegt Simone. 'Onder het motto "dromen, doen, netwerk", helpen we jongeren in hun ontwikkeling naar echte ondernemer. En wat hebben we dit jaar weer een enthousiaste groep, zeg!’

Eerste klant is binnen

‘Het leukste aan ondernemen is dat je zelf keuzes kunt maken en je tijd kunt indelen’, zegt deelnemer Dennis van Beesten. Dennis startte deze zomer met een bedrijf dat zich richt op dienstverlening in de agrarische sector. ‘Ik heb me al aangemeld bij de Kamer van Koophandel en de eerste klant is binnen… dus laten we zeggen dat ik een goede start heb gemaakt.’

Andere jongeren ontpopten zich onder andere tot freelance fotograaf, één van hen startte met een webshop met zero waste beautyproducten en Flevoland is een nieuw evenementenbureau rijker.

Drie verplichte trainingsdagen

ZomerOndernemer bestaat uit drie verplichte trainingsdagen en vier terugkomdagen. Jort van Jouw Online Marketing specialist gaf een presentatie over Online Marketing. Philip van Hello it’s me vertelde zijn ondernemersverhaal en René van Deelwerk NOP gaf een inspirerende gastles en leidde de deelnemers rond in zijn bijzondere bedrijf.

Peter van Subsidiegezocht.nl en Ramona van Urk lichtten een tipje van de sluier op over hun bedrijven. Twee advocaten van Okkerse en Schop vertelden de jongeren over de juridische kant van ondernemen en Tineke van 10 voor je dag gaf een presentatietraining. Op 21 augustus wordt het project afgesloten en wordt de ZomerOndernemer van Flevoland bekend gemaakt.