Jongerenonderzoek: Walibi nummer 2 attractie van Nederland

Biddinghuizen - Walibi Holland in Biddinghuizen staat tweede op de ranglijst van favoriete uitjes. Bij één op de drie jongeren staat het attractiepark nu op het verlanglijstje. Dit blijkt uit het Dagattracties Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy onder 800 jongeren.

Nieuwkomer in de top 50 is de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. De enige Flevolandse attractie die iets minder goed presteert is Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad.

‘Van alle Nederlandse uitstapjes vindt de Nederlandse jeugd Walibi veruit het stoerst. Dankzij deze duidelijke positionering heeft het park zich weten op te werken naar de tweedee plek op de lijst van favoriete attracties. Terwijl Monkey Town en de Efteling door kids een tijdje als heel stoer worden ervaren, slaat dit beeld helemaal om als ze ouder worden. Bij Walibi geldt de aantrekkingskracht voor alle leeftijden. En vanaf 15 jaar blijft er voor jongeren eigenlijk maar één gewaagd attractiepark over’, aldus merkadviseur Hendrik Beerda. ‘Met de recente opening van de achtbaan Untamed heeft Walibi de voor Nederland unieke positionering weer verder aangescherpt.’ 

Orchideeën Hoeve

De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest, de Flevolandse nieuwkomer in de nationale ranglijst, valt ook op. De dierentuin met tropisch kas pakt direct de nummer 2 positie als het gaat om gezelligheid. Het laat daarmee de Efteling achter zich. Alleen het Drentse attractiepark Drouwenerzand wordt als nóg gezelliger gezien.

Populariteit Aviodrome daalt als enige

‘Aviodrome is de enige Flevolandse attractie waar geen positief nieuws over te melden valt’, aldus adviseur Beerda. ‘Onder jongeren daalde het luchtvaart-themapark in de afgelopen twee jaar van de 29e naar de 32e positie. Het is in de eerste plaats zaak om de bekendheid van het park op te krikken. Onder degenen die Aviodrome kennen wordt het als een bijzonder en stoer uitje ervaren. Maar als het gaat om sfeer kan er nog veel aan het imago worden verbeterd.’

 

Gerelateerd nieuws