Oudere vrouw valt voor tienerjongen

Lelystad - Oudere mannen die in films vallen voor tienermeisjes. Bah. Ranzig. Maar wat nou als een oudere vrouw valt voor een tienerjongen? Wat vinden we daar dan van? Die vraag staat centraal in het Deense drama ‘Queen of Hearts’ van May el-Toukhy.

Op 20 augustus om 19.45 uur, vertoont Filmtheater Lelystad de film ‘Queen of Hearts’, in het Agora Theater.

Anne (Trine Dyrholms, onder andere bekend van Oscarwinnaar ‘In a Better World’ en de tv-serie ‘The Legacy’) een succesvolle advocaat, woont met haar man Peter (Magnus Krepper) en hun tweelingdochters in een groot, strak vormgegeven villa in het bos. Op het eerste gezicht vormen ze een gelukkig, tevreden gezin, maar zoveel middenklasse-geluk blijft zelden onbestraft in een Scandinavische film. Het Deense ‘Queen of Hearts’ blijkt geen uitzondering. Wanneer de zeventienjarige Gustav (Gustav Lindh) – een zoon van Peter uit een eerder huwelijk – bij hen komt wonen slaat al snel de chaos toe. Gustav broeit en sluit zich af, maar als hij een inbraak in scène zet, heeft Anne dat als enige door en dwingt ze hem streng maar discreet zijn leven te beteren. Dat gedeelde geheim, die schuivende machtsbalans, werkt als een afrodisiacum. De komst van de jonge, opstandige Gustav maakt dan ook gevoelens bij Anne los die ze al lang vergeten was. Een plausibel en aangrijpend verhaal van een vrouw die zich in haar eigen spinnenweb vastdraait.

Donateurs van het Filmtheater Lelystad hebben 2 euro korting. Zowel bezoekers als donateurs ontvangen bij aanvang van de film gratis een kop koffie/thee. Er kunnen kaarten gereserveerd worden via www.agora-lelystad.nl of aan de kassa van het Agora Theater in Lelystad. Zie ook de website www.filmtheaterlelystad.nl.