Drie shantykoren zingen op Sleepbootdag

Biddinghuizen - Tijdens het Sleepbotenfestival, dat op zaterdag 28 augustus wordt gehouden aan en rond de kade van Biddinghuizen, zijn er diverse optredens van drie shantykoren. De koren komen uit Elburg, IJsselmuiden en het eigen Biddinghuizen.

Stadskapel Concordia Elburg

Stadskapel Concordia Elburg staat bekend als ‘een gezellige stadskapel uit Elburg’. Alle zangers zijn leden van muziekvereniging Concordia Elburg. Er wordt minimaal vijftien keer per jaar opgetreden, bij voorkeur in de directe omgeving van Elburg.

Mannenkoor Recht Deur Zee!

Het tweede koor is 'Mannenkoor Recht Deur Zee!' uit IJsselmuiden. Een koor dat op het hoogtepunt tachtig leden telde en ondertussen een stabiel aantal van ongeveer 50 mannen heeft. Het koor wordt begeleid door drie accordeonisten, een drummer, een basgitarist en een altsaxofonist.

Blauwbaarden

Het derde koor dat zal optreden tijdens het Sleepbotenfestival, is Piratenkoor De Blauwbaarden uit Biddinghuizen. Iedere woensdagavond wordt er in De Voorhof in Biddinghuizen gerepeteerd. ‘Het is een diverse groep met diverse leeftijden en variërende (zang)ervaring’, schrijft de organisatie in een persbericht. Voor het algemene- en goede doel zingen de Blauwbaarden ook op (kerst)markten en in verzorgingshuizen. Het koor wordt muzikaal begeleid door een aantal accordeonisten en een saxofonist/fluitist.

De koren treden op vanaf 12.00 uur tot ongeveer 15.30 uur.