NRZ verlengt licentie Nationale Zwemdiploma’s bij Sportbedrijf Lelystad

Lelystad - Afgelopen maand heeft de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) bekendgemaakt dat Sportbedrijf Lelystad meer dan ruimschoots voldoet aan de kwaliteitscriteria van de NRZ en daarmee aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Dit betekent dat het Sportbedrijf ook het komende jaar de zwemdiploma’s weer mag uitgeven.

Voor het Sportbedrijf staat plezierig en deskundig zwemonderwijs centraal in zwembad De Koploper. Daarom volgt het Sportbedrijf de Zwem-ABC-methode van de NRZ. Elke drie jaar wordt het Sportbedrijf gecontroleerd op verschillende criteria. 'Naast het op orde zijn van de zwemlesadministratie wordt ook gekeken of alle zweminstructeurs gediplomeerd zijn, de Verklaringen omtrent Gedrag op orde zijn, het toezichtsplan jaarlijks wordt geactualiseerd en er worden een aantal zwemlessen bijgewoond', vertelt Lieke van Heumen, teamleider Zwembaden. 'Ook het zwemonderwijs blijft zich ontwikkelen en dat betekent dat we ook voldoende cursussen en trainingen aan moeten bieden aan ons team zweminstructeurs om de licentie te behouden'.

Kwaliteit en veiligheid

De NRZ stelt hoge eisen aan organisaties die in hun zwembaden de Zwem-ABC-methode volgen. Kwaliteit en veiligheid staat bij de NRZ voorop, omdat zij streven om de zwemveiligheid van de hele Nederlandse bevolking op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. 'Wij feliciteren het Sportbedrijf met het behaalde resultaat. We zijn trots op deze organisatie die samen met ons de kwaliteit en de veiligheid van het zwemonderwijs willen borgen', aldus een woordvoerder van de Nationale Raad Zwemdiploma’s.